Du er her

Midt-Vestjylland


Den faglige forening Håndværk og Design Midt/Vest

 

 

Program for efteråret 2019

Programmet for efteråret 2019 er nu udkommet.

Hent som PDF / Udskriftvenlig.

 

"Hvid" og sort smedning

Med Jørn Thomsen

Vi skal på kurset stifte bekendtskab med forskellige teknikker, så vi vil være i stand til at smede vores eget grej til brug ved snitte- eller bålaktiviteter.

Du får også mulighed for af afprøve ”hvid-smedning” helt uden sod og lugten af kul-røg. Du vil se, hvor nemt man kan etablere en gasesse på skolen.

Mere info og tilmelding - klik her.

   

Rammetryk

Med Anette Juhler

Rammetryk er et spændende håndværk som er fantastisk at arbejde med - både som privatperson, og navnligt i H&D-faget lige fra 4. klasse og helt op til obligatorisk valgfag i 7. og 8. klasse.

Deltag derfor på dette spændende 2-dages kursus, og få en grundig introduktion til rammetryks forunderlige univers.

Mere info og tilmelding - klik her.

   

Valgfag på skemaet

Med Marlene Muhlig

Fra skoleåret 2019/2020 skal der i overbygningen tilbydes Håndværk og Design som valgfag. Faget skal afsluttes med en prøve, så det er vigtig viden for H/D lærere på både mellemtrinnet og overbygningen mellemtrinnets lærere skal forberede eleverne til faget i overbygningen. I løbet af aftenen vil I blive præsenteret for eksempler på en årsplan. Derudover vil prøven i valgfaget blive gennemgået, herunder undervisningsbeskrivelser samt prøveoplæg.

Mere info og tilmelding - klik her.

 

Hvad er Håndværk&Design foreningen?

Det er en forening for alle med interesse i grundskolefaget Håndværk og Design. De fleste medlemmer er lærere, men det er en forening for alleinteresserede.

Hvorfor være medlem?

Jo flere vi er til at stå sammen, jo mere kan vi få gennemført. Både overfor politikere, men også befolkningens interesse for håndværksfag og den danske tradition for spændende design. Men det er også altid dejligt at møde andre med samme interesse, få inspiration og være med på forskellige kurser. Som medlem kan DU få indflydelse på hvilke kurser der afholdes i dit distrikt.

Håndværk&Design foreningen for Midt og Vestjylland

Vi dækker et stort område. Dette afspejler sig også i bestyrelsen, hvor man møder Charlotte fra Ikast-Brande, Tine fra Ringkøbing-Skjern, Monica fra Lemvig, Birgit og Mona fra Holstebro. Bestyrelsen kører på frivillige kræfter, så har du lyst til at hjælpe med lokaler til et arrangement, være kursusholder, har en god ide til kursus eller arrangement, vil gerne i bestyrelsen eller andet, så sig endelig til. Bestyrelsen har bl.a. et stort ønske om at gøre foreningen synlig i hele distriktet, og give flere lærere sparringspartnere, da mange skoler kun har ganske få håndværk og designlærere.

 

Bestyrelsen: Ny bestyrelse 2019

Formand: Charlotte Kathrine Zacho, charlotte@uhrefriskole.dk, tlf. 28 58 43 01

Næstformand: Trine Friis Petersen

Monica Rebbe Christensen

Birgit Pedersen

Mona Boel Wøbbe

Kasserer: Henning Birk Andersen